Πώς να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή κάτω από τη μάσκα

31.01.2021 / 13:30
436180

Η χρήση μάσκας βοηθά εσάς και τους γύρω σας να παραμένετε ασφαλείς όταν βγαίνετε από το σπίτι σας, ωστόσο κάποιοι, ανακάλυψαν ότι έχουν πρόβλημα κακοσμίας στόματος.

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι συχνό φαινόμενο στους περισσότερους ανθρώπους. Παρόλο που προκαλεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα μας, δυστυχώς δεν λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε.

Τρόποι αντιμετώπισης κακής αναπνοής

Μείνετε ενυδατωμένοι:

Πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, δηλαδή περίπου 6 έως 8 ποτήρια σε καθημερινή βάση για να αποφύγετε την ξηροστομία. Η πέτρα, η πλάκα και η ουλίτιδα είναι οι βασικοί λόγοι που έχετε κακή αναπνοή και θα επιμείνουν αν δεν πίνετε αρκετό νερό.

Περιορίστε τη ζάχαρη ή τα ιδιαιτέρως όξινα τρόφιμα από τη διατροφή σας

Η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού, καφέ ή χυμών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο σμάλτο σας και να συμβάλει στην δυσάρεστη αναπνοή. Η αφαίρεση ή έστω η μείωση αυτών των τροφών από την καθημερινή διατροφή και το βούρτσισμα των δοντιών (τουλάχιστον είκοσι λεπτά) μετά την κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει.

Σταματήστε το κάπνισμα

Τα προϊόντα καπνού δεν επιδεινώνουν μόνο την κακοσμία του στόματος αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα όπως καρκίνο του στόματος, βλάβη των ούλων, κιτρίνισμα του σμάλτου σας και να συμβάλουν στην κακή αναπνοή. Ήρθε ο καιρός να κόψετε το κάπνισμα.

Συμπέρασμα: Εάν ακολουθείτε πιστά τους κανόνες οδοντικής υγιεινής, η κακή αναπνοή θα υποχωρήσει πιο γρήγορα από όσο νομίζετε. Εάν παρατηρήσετε ότι η κακοσμία δεν φαίνεται να εξασθενεί με τη σωστή στοματική υγιεινή θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν οδοντίατρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα