Πώς κύλησε ο Ιούλιος – Αύγουστος για εστίαση και ξενοδοχεία στην Αχαΐα

24.08.2023 / 21:00
ka 108

Ικανοποιητικό ήταν για παραλιακά καταστήματα εστίασης της Πάτρας και της Αχαΐας, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, με την διαφορά ότι οι βοριάδες του τελευταίου δεκαπενθήμερου έριξαν την κίνηση στα μαγαζιά.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος στο Max  Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος η κίνηση ήταν αρκετά καλή τον μήνα του Ιουλίου, με τον καύσωνα που έκανε από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και μετά να στέλνει τον κόσμο στις παραλίες και να δίνει μία σχετική ώθηση στα μαγαζιά.

Όμως κάτι ανάλογο δεν συνέβη και με την ζέστη που έκανε από τις 15 Αυγούστου και μετά. Ωστόσο, η επισκεψιμότητα και το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών βοήθησε και τα καταστήματα.

Άλλωστε, με βάση τα όσα ανέφερε και  Δημήτρης Διαμαντόπουλος στο dete.gr για την κίνηση του Δεκαπενταύγουστου, οι κρατήσεις στα εποχικά ξενοδοχεία των παραθεριστικών σημείων της Αχαΐας, έφτασε 95%, έχοντας εκτός ξένους και δεκάδες εγχώριους επισκέπτες.

Πάντως, το καλοκαίρι συνεχίζεται και τις μέρες που απομένουν μέχρι τον ερχομό του Σεπτεμβρίου και το άνοιγμα των σχολείων όπου κάπου εκεί η σεζόν θα λήξει τόσο για τα παραλιακά μαγαζιά, όσο και για τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα