Πώς κόλλησαν κορωνοϊό οι ιεράρχες στην Ιερά Σύνοδο που ζήτησε ανοικτές Εκκλησίες

15.11.2020 / 19:24
ierarxes

 Ένα τραπέζι στο Συνοδικό Μέγαρο που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή από  Συνοδικό Ιεράρχη, με τη λήξη των τριήμερων εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου  εργασιών και  με αφορμή την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, είχε ως συνέπεια  να σημάνει συναγερμός για διασπορά κορωνοιού και να οδηγηθούν σε απομόνωση όλοι οι Ιεράρχες  μεταξύ των οποίων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που αποσύρθηκε σε εθελούσια καραντίνα στο ησυχαστήριο  του στη Ζάλτσα.
Μία άλλη εκδοχή που συζητείται στους κόλπους της 12μελούς Συνόδου είναι να κόλλησαν από  υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΙΣ που είναι θετικός,  δεν παραβρέθηκε στο γεύμα στην Μονή Πετράκη, αλλά ήταν παρών  στις τριήμερες εργασίες της Συνόδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες  βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αργά το βράδυ της Παρασκευής ιερέας που εργάζεται στη Σύνοδο, διαγνώστηκε θετικός και  μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Η υπόθεση  που αποκαλύφθηκε από  διαρροές  έχει  πολύ μεγάλο παρασκήνιο και διαδραματίστηκε στο περιθώριο των Συνοδικών εργασιών και της αποστολής επιστολής του Αρχιεπισκόπου και των μελών της ΔΙΣ προς των πρωθυπουργό  Κ. Μητσοτάκη που  ζητούν να μην κλείσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα.
Όπως υποστηρίζει η Εκκλησία  μέσω της επιστολής της ΔΙΣ, δεν θα ανεχθεί κλειστούς Ναούς. Για το θέμα της επιστολής  προς  την κυβέρνηση  έκανε λόγο  ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ  σε διαδικτυακή ομιλία  μέσω του λογαριασμού της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας  στο facebook. Με την αποστολή της εν λόγω επιστολής, σύμφωνα με πληροφορίες συντάχθηκαν οι Μητροπολίτες Βέροιας και Ξάνθης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται συμβούλευσε τους Ιεράρχες  να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και το τι συμβαίνει γύρω τους.
«Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» είπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, λέγοντας ότι «η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία. Όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο».
Αναφορικά με το κλείσιμο των ναών για δεύτερη φορά, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν μάχεται την Επιστήμη, είναι σύμμαχος με την Επιστήμη», πρόσθεσε  ότι «η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε έχει ηττοπάθεια. Η Εκκλησία κατ’ άκραν οικονομία και σεβόμενη το μεγάλο δώρο που λέγεται ανθρώπινη ζωή, δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών. Άκουσε την γνώμη των ειδικών και κατάλαβε ότι η πανδημία έχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη και επειδή σέβεται την ανθρώπινη ζωή, συμβάλλει αποφεύγοντας τις συναθροίσεις».


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα