Παρασκευή, 21.01.2022, 7:04 πμ

Πώς μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα

24.05.2021 / 13:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Greece is going through a lockdown due to the rising numbers of infected and diseased by the COVID-19 Novel Coronavirus infection, Athens, February 6, 2021 / Kαθολικό lockdown στην χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του COVID-19, Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου, 2021

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιηθεί το εργαλείο αυτό, αν το χρησιμοποιούμε σωστά» σχολίασε για τα self test σε εργαζόμενους ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και παρατήρησε ότι «μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να έχουμε καλή πορεία που αποτυπώνεται και στα στοιχεία».

Τόνισε ωστόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι «όσοι είναι αρνητικοί δεν πρέπει να θεωρούν ότι είναι ασφαλείς, πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις σε 24ώρη βάση, είπε ότι στην Επιτροπή, που συνεχίζει κάθε Παρασκευή τις συνεδριάσεις της, «θα τα δούμε όλα» και επεσήμανε ότι, «στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση της κοινωνίας, να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα έχουμε περιορισμούς».

Κληθείς ωστόσο να απαντήσει στο πότε θα γίνει αυτό, είπε ότι δεν μπορεί να το προσδιορίσει χρονικά. «Εξετάζουμε το σύνολο των δραστηριοτήτων, δεν υπάρχει δρόμος» συμπλήρωσε σχετικά.

Τέταρτο κύμα
Ερωτηθείς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την πιθανότητα τέταρτου κύματος παρατήρησε ότι από το άνοιγμα των Λυκείων και μετά φαίνεται ότι συμπεριφερόμαστε αλλιώς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα».

«Εμβολιαζόμενοι και τηρώντας τα μέτρα» ξεκαθάρισε ερωτηθείς πώς θα ανακοπεί το τέταρτο κύμα.

«Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί τρέχουν με 3 εκατομμύρια τσιμπήματα το μήνα, αν χρειαστεί, μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε χοντρικά 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα