Πόρισμα-βόμβα της αρχής για το Ξέπλυμα κατά πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού για απάτη-μαμούθ 22 εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου

23.02.2023 / 17:25
xrimata-xeplima

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής εκδόθηκαν διατάξεις δέσμευσης λογαριασμών σειράς εταιριών, του ίδιου του επικεφαλής και πάνω από 5 συνεργατών του – Φέρεται να είχε στήσει εταιρίες μαϊμού στο εξωτερικό για να ξεπλένει μαύρο χρήμα. Ο τηλεοπτικός παραγωγός έχει τεράστια δραστηριότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, γεγονός που μπορεί – εξ αντανακλάσεως- να επηρεάσει τους σταθμούς, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν καμία σχέση ή γνώση όσων φέρεται κατά το πόρισμα να έχει “διαπράξει”.

Βόμβα μεγατόνων στο τηλεοπτικό σκηνικό, αποτελεί το πόρισμα της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, που ήδη διαβιβάστηκε στις τράπεζες και την Οικονομική Εισαγγελία , με το οποίο διατάσσεται η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού που δραστηριοποιείται εντόνως στην τηλεοπτική αγορά, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα που ξεπερνά τις 90 σελίδες , καταλήγει σε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του αλλά και άνω των 5 στενών συνεργατών του. Αφορά δε το στήσιμο, κατά τις αναφορές των ελεγκτών, εικονικών- “μαϊμού” εταιριών στο εξωτερικό ,κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται , σύμφωνα με πληροφορίες, για 15-16 εταιρίες!

Βόμβα στο τηλεοπτικό σκηνικό: “Μαύρο χρήμα”

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής , αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ, Χαρ. Βουρλιώτης, ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές. Το (τυχόν) αδίκημα δεν αφορά εν μέρει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μέρος της “δράσης του” έγινε σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κρατική ενίσχυση

Παράλληλα , σύμφωνα με το πόρισμα, είχε καταφέρει να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως, πιθανότατα δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.

Το πολυσέλιδο πόρισμα πέραν των τραπεζών για να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί δέσμευσης λογαριασμών έχει διαβιβαστεί και στον Οικονομικό Εισαγγελέα που- προφανώς- θα εκκινήσει με βάση αυτό την ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα