Πονοκέφαλος στο Μαξίμου για το SMS στο 13033- Πιθανή η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στην απογευματινή ενημέρωση

28.04.2021 / 13:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pasha-agora

Την ώρα που μοιάζει ειλημμένη η απόφαση για άρση του μέτρου του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για την κατάργηση της αποστολής SMS στο 13033. Κι αυτό γιατί μια τέτοια κίνηση, ενδέχεται να βγάλει… τσουνάμι πολιτών στους δρόμους, με το μέτρο να είναι εξόχως χρήσιμο για τον τρόπο με τον οποίο κινείται το λιανεμπόριο και οι αγορές στα καταστήματα.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων για τις «κόκκινες» περιοχές, που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και γι αυτό παρουσιάζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να αρθεί από τη Δευτέρα του Πάσχα το μέτρο της αποστολής μηνύματος.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του SMS από τη στιγμή που τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση, «μπάζει νερά», ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι την 14η Μαΐου, οπότε κι ανοίγει ο τουρισμός, θα καταργηθεί οριστικά.

Οπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για την εστίαση που ανοίγει από τη Δευτέρα 3 Μαΐου «δεν χρειάζεται η αποστολή sms».

Εξήγησε, δε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι, «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

Εφόσον βγει «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση των ειδικών σήμερα, Μ. Τετάρτη, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά ή σε διαφορετική περίπτωση το αργότερο τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Τα μέτρα για το Πάσχα
Η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00.

Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Επίσης, όσον αφορά στις εκκλησίες, στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία των παρευρισκομένων διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.

Ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Μεγάλη Τετάρτη: 18:30 (Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος)
Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30
Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00
Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00
Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30
Το ωράριο καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα
Το προτεινόμενο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας:

Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 09.00 – 20.30
Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 09.00 – 20.30
Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου 13.00 – 19.00
Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 09.00 – 15.00
Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου Κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου Κλειστά
Τρίτη 4 Μαΐου 2021 Κλειστά

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα