Πολυτεχνείο: Πώς σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ. να αποτρέψει συγκεντρώσεις – Απαγόρευση συναθροίσεων

17.11.2020 / 7:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
politexneio

Επί ποδός θα βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τον εορτασμό της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις λόγω της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Οι αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δημιουργούν πάντως προβληματισμό και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά με την πρότασή του για από κοινού πρωτοβουλία τιμής των πολιτικών αρχηγών με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν πάντως την πεποίθηση πως, παρά το «όχι» της αντιπολίτευσης στην πρόταση του πρωθυπουργού, θα επικρατήσει έστω και στο τέλος η λογική και δεν θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις.

Προς τούτο, το κλίμα στις συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη με τους εκπροσώπους των κομμάτων δεν ήταν αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τηρηθεί η νομιμότητα. Άρα, θα διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, η οποία, μάλιστα, κρίθηκε σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους από το ΣτΕ, με το Ανώτατο Ακυρωτικό να απορρίπτει την προσφυγή Βαρουφάκη, ενώ την ίδια εκτίμηση εξέφρασαν αρκετοί επιφανείς νομικοί και συνταγματολόγοι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα