“Πρώτο πιάτο” για τον τουρισμό της Ηλείας: Ο Ηνίοχος και οι πιλότοι ενίσχυσαν την αγορά

21.04.2024 / 9:00

Του ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΦΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2024» που έλαβε χώρα στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα η οποία ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και ασφαλώς είχε, πέραν των άλλων, τουριστικές προεκτάσεις. Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν συνολικά 36 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία προέρχονταν από εννέα χώρες. Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Κατάρ, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Ρουμανία.

Οι τουριστικές προεκτάσεις

Στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας είχαν καταφτάσει οι πρώτοι «τουρίστες» καθώς στρατιωτικοί από εννέα χώρες ήρθαν προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην άσκηση. Μάλιστα, μια ξενοδοχειακή μονάδα στην Κυλλήνη φιλοξένησε μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών του Ηνίοχου και έτσι ήδη η περίοδος του τουρισμού ξεκίνησε από νωρίς για το προσωπικό του εν λόγω ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με κύκλους αυτής της ξενοδοχειακής μονάδας υπήρχαν περίπου 200 άτομα για λογαριασμό της πολυεθνικής άσκησης τα οποία προέρχονταν ως επί τον πλείστον από την Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, δεν χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα καθώς ορισμένοι μιλούν σπαστά ή δεν μιλούν καθόλου. Παράλληλα, τα μέλη του ξενοδοχείου υποστηρίζουν χαριτολογώντας πως έχουν στο DNA τους το «παζάρι» σε αρκετές συναλλαγές της καθημερινότητας τους αν και διαθέτουν μεγάλο εισόδημα. 

Τι έκαναν εκτός στρατοπέδου

Οι 200 περίπου επισκέπτες της άσκησης όταν αποχωρούσαν από την 117 ΠΜ της Ανδραβίδας αναζητούσαν τρόπο να χαλαρώσουν. Κάποιοι μαζεύονταν στο πουλ μπαρ του ξενοδοχείου και κάποιοι άλλοι επιθυμούσαν να «κλείσουν» κάποιο μεταφορικό μέσο προκειμένου να κάνουν τη βόλτα τους στις γύρω περιοχές ή να αγοράσουν ρούχα και σουβενίρ.

Το ραμαζάνι στη ζωή τους

Οι ξενοδοχειακοί κύκλοι της περιοχής υποστήριξαν πως οι στρατιωτικοί από την Σαουδική Αραβία προσεύχονταν καθημερινά καθώς κατά την περίοδο της άσκησης είχε ολοκληρωθεί το ραμαζάνι τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσαν και εορτασμούς φέρνοντας ηχεία και μουσική που ανταποκρινόταν σε αυτήν την περίσταση.

Η άποψή τους για τους Έλληνες

Μεγάλος αριθμός των επισκεπτών αυτών που έρχονταν σε επαφή με τους Έλληνες στρατιωτικούς σε καθημερινή βάση υποστήριζαν πως τον λαό μας χαρακτηρίζει η ευγένεια ενώ τόνιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως η επικοινωνία με τους Έλληνες συναδέλφους τους ήταν εξαιρετική καθ› όλη τη διάρκεια της άσκησης. 

Η περίοδος του τουρισμού λοιπόν έχει ξεκινήσει για τα καλά στην περιοχή της Κυλλήνης με αρκετούς στρατιωτικούς από το εξωτερικό να δείχνουν τον τρόπο ζωής τους μέσα στα πλαίσια μιας σημαντικής στρατιωτικής άσκησης. Συνεπώς, ο «Ηνίοχος 2024» είχε και τουριστικές προεκτάσεις.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα