Πολύεδρο:Μια βραδιά ποίησης της Νίκης Κωνσταντοπούλου

28.09.2021 / 16:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nikh

 Το «Πολύεδρο» παρουσιάζει την πατρινή ποιήτρια Νίκη Κωνσταντοπούλου την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Η παρουσίαση θα είναι αφιερωμένη στο ποιητικό καθώς και το μεταφραστικό της έργο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η μετάφραση των ποιημάτων της Αφροαμερικανίδας Πατ Πάρκερ.

Με τη Νίκη Κωνσταντοπούλου θα συνομιλήσουν ο  Σπύρος Βρεττός Ποιητής – Συγγραφέας και ο Αλέξης Σκαρμέας, Δικηγόρος, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο της Πάτρας.

Η Νίκη Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Απόψε νιώθω μια ντροπή (εκδόσεις  Περί τεχνών), Πάτρα 2014 & Εγώ, απέναντι (εκδόσεις Βακχικόν), Αθήνα 2017. Έχει ανθολογήσει & μεταφράσει την αφροαμερικανίδα ποιήτρια & ακτιβίστρια Πατ Πάρκερ στο έργο Πατ Πάρκερ, Αγάπη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία (εκδόσεις Βακχικόν), Αθήνα 2021. Ποιήματά της & μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακά & έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει γράψει κείμενα για μουσικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε θέατρα της Αθήνας & της Πάτρας. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί & συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο Προορισμός του Χρήστου Κωνσταντόπουλου.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610 277342
Πολύεδρο Κήπος, Κανακάρη 147 Πάτρα

* Με απαραίτητη κράτηση θέσης λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα