«Πολλαπλασιαστής ισχύος» το Su-57: Πως θα πολεμάει με τους «κυνηγούς» Okhotnik

02.08.2021 / 8:18
A Sukhoi Su-57 jet fighter performs during the MAKS 2021 air show in Zhukovsky, outside Moscow, Russia, July 25, 2021.  REUTERS/Tatyana Makeyeva


Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, Ρώσοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 θα αναπτύσσεται μαζί τα βαριά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, με στόχο να πολλαπλασιάζεται η ισχύς αλλά και η αποτελεσματικότητα των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην εκτέλεση των αποστολών τους στο πεδίο μάχης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κατασκευή διαφορετικών εκδόσεων των μαχητικών Su-57 αποκτά διαφορετικό νόημα, καθώς όπως φαίνεται τα διθέσια αεροσκάφη που θα δημιουργηθούν θα αναπτύσσονται από κοινού με τα προηγμένα ρωσικά drones, με αξονικό στοιχείο την διαλειτουργικότητα των αεροπορικών μέσων στο θέατρο επιχείρησεων.

Πολλαπλασιαστής ισχύος το Su-57

Αυτό εξάλλου δήλωσε και πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, λέγοντας πως «τα διθέσια Su-57 που δημιουργούνται, θα ελέγχουν περίπου τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik» μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο το ρωσικό stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς μια πλατφόρμα διοίκησης ελέγχου των drones. Υπό αυτό το πρίσμα, τα Su-57 και τα Okhotnik θα επιχειρούν μέσω ενός κεντρικού δικτύου αλληλεπίδρασης, όπου θα εντοπίζουν και θα πραγματοποιούν πλήγματα από κοινού σε χερσαίους και εναέριους εχθρικούς στόχους.

MAKS-2021

Ο πιλότος των ρωσικών μαχητικών να δίνει εντολές και να καθοδηγεί το ποιους και το πως θα χτυπάνε τα ρωσικά drones, κάτι που πραγματικά μετατρέπει το Su-57 σε πολλαπλασιαστή ισχύος στους αιθέρες.Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει «επενδύσει» στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του μαχητικού νέας γενιάς, τόσο με την δυνατότητα εξοπλισμού του με τέσσερα βαριά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, αλλά και με την ενσωμάτωση στο οπλοστάσιό του νέων αναβαθμισμένων βλημάτων αέρος – αέρος αλλά και με υπερηχητικούς πυραύλους.

Τα drones Okhotnik

Σύμφωνα με την Sukhoi, το drone Okhotnik διαθέτει τεχνολογία stealth, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 20 τόνους και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ώρα. Πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση στις 3 Αυγούστου 2019, ενώ ένα μήνα μετά πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση μαζί με το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

Βάσει του προγραμματισμού για τον εξοπλισμό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι σειριακές παραδόσεις των drones τύπου Okhotnik στα ρωσικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν από το 2024, ενώ από την άλλη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει 22 ακόμα μαχητικά Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024 και συνολικά 76 αεροσκάφη μέχρι το 2028.

Με πληροφορίες από: TASS / Defense World | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα