Παρασκευή, 30.09.2022, 7:14 μμ

Πολιτική Προστασία: Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ Χρήστο Στυλιανίδη

30.01.2021 / 18:49
xardalias-354

Συνάντηση με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ξεναγήθηκε από τον υφυπουργό στις νέες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τη διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων δομών, καθώς και με την αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και μέσων αιχμής.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων, στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί και το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και των στενών επαφών τους, ενώ σημείωσε με έμφαση τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του στην ΕΕ και σημείωσε ότι η συνεισφορά του στην εμπέδωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ως μηχανισμού ασφάλειας, έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών ήταν ανεκτίμητη.

Ξεναγήθηκε στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

Επιπλέον, ο πρώην Επίτροπος ξεναγήθηκε στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στον Αυλώνα Αττικής, όπου στεγάζεται μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας προς κάλυψη των αναγκών των κρατών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας (RescEU stockpiling). H Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ, ενώ έχει ήδη παραλάβει το 100% του αποθεματικού που της αναλογεί. Τον κ. Στυλιανίδη συνόδευσε κατά την επίσκεψή του ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.

144211727_10157785734316088_7988764982317121480_o

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του RescEU, του κοινού ευρωπαϊκού αποθεματικού μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, όταν και ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα