Πολιτική Προστασία: 66 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – 29 διακομιδές πολιτών στα νοσοκομεία

19.07.2023 / 20:15
dytiki-Attiki-fotia-scaled

Στις 66 ανήλθαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όπως και από την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ, μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, ενώ με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα στο Θριάσιο νοσοκομείο, κι ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, μέσω των 20 μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και πάντα με τη συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα το πρωί, οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε εκτάσεις που αφορούν χιλιάδες κατοίκους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εστίες στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη, δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ιταλία.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ που χρειάστηκαν φυσικά βοήθεια. Μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, σε περιοχές της Σαρωνίδας, του Λουτρακίου, των Δερβενοχωρίων, της Μαγούλας και της Μάνδρας, επιπρόσθετα με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα