Παρασκευή, 3.02.2023, 12:34 μμ

Πούτιν για Ουκρανούς: “Μόνο ναζί πολεμούν έτσι” – Τι υποστήριξη για τους άμαχους

03.03.2022 / 19:17
ka 15

Διάγγελμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία.

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά», τόνισε. Επαίνεσε τους Ρώσους στρατιώτες ως «πραγματικούς ήρωες» και ανακοίνωσε πως θα τιμήσει μετά θάνατον έναν Ρώσο στρατιώτη που ανατινάχτηκε για να γλυτώσει τη σύλληψή του από Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ένας λαός», σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε τι οι Ουκρανοί «απειλούνται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου».

Ο ίδιος εξέφρασε για μια ακόμη φορά τους ισχυρισμούς του ότι η Ρωσία πολεμά τους «νεοναζί» και ότι οι άμαχοι χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες».

«Δεν μπορούν να βιάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία. Χρησιμοποιούν αμάχους ως ασπίδες. Στο Χαρκοβο υπήρχαν 3.179 ξένοι φοιτητές. Χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν», είπε σε ένα άλλο σημείο του διαγγέλματός του.

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο Πούτιν κατηγόρησε τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα και τους κατηγόρησε ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές. «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» είπε, ενώ υποστήριξε ακόμη πως οι Ουκρανοί πυροβολούν με ελεύθερους σκοπευτές όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν.

Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς οδούς, προσέθεσε. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

Σε κτίρια διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο βρεθήκαν σημάδια, που μοιάζουν με στόχους. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία Μάτι Μαάσικας ( Matti Maasikas) δήλωσε σήμερα ότι σε κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών στο Κίεβο βρέθηκαν σημάδια που μοιάζουν με στόχους.

«Έρχονται κι άλλες ‘διπλωματικές απώλειες’; Σημάδια όπως αυτά βρέθηκαν σε περισσότερα από ένα κτίρια διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο» έγραψε στο Twitter στο οποίο έχουν αναρτηθεί δυο σχετικές φωτογραφίες.

Πηγή: Ukrinform

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα