Πόλεμος στην Μεσόγειο για τους τουρίστες – Ποιες χώρες θα ανοίξουν από τον Μάιο τα σύνορά τους

07.03.2021 / 8:29
ÅËÁ×ÉÓÔÏÉ ÔÏÕÑÉÓÔÅÓ ÓÔÏ ÍÇÓÉ ÔÇÓ ÈÇÑÁÓ ËÏÃÙ ÔÏÕ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏÕ ÌÅÔÁÊÉÍÇÓÇÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÁÍÄÇÌÉÁ

Eλλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την σεζόν όσο νωρίτερα γίνεται.

Την ώρα που η ΕΕ δείχνει να μην μπορεί να κάνει αλλιώς ετοιμάζοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι χώρες της Μεσογείου κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν τουρίστες και έτσι να μπορέσουν να σώσουν την φετινή σεζόν.

Στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα προσπαθούν να ανοίξουν τα σύνορά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στρέφοντας το βλέμμα τους στην Βρετανία.

Ήδη η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι από την 1η Μαΐου ότι θα δέχεται Βρετανούς τουρίστες αν έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου και το ίδιο ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν και η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως θα είναι σε θέση να δέχεται τουρίστες στα Κανάρια Νησιά και στις Βαλεαρίδες από τα μέσα Μαΐου εφόσον έχουν κάνει τεστ και είναι αρνητικό.

Οι ειδικοί του τουρισμού λένε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα ανακοινώσουν σύντομα ότι θα δέχονται τουρίστες από την Βρετανία. Η Γαλλία πάλι είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα