Πολεμική Αεροπορία: Συνομιλίες με Airbus για την υποστήριξη των ελικοπτέρων Super Puma

19.10.2021 / 9:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
SYPERPWNAS

Η Πολεμική Αεροπορία δείχνει ενδιαφέρον για τα πτητικά μέσα της και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες σχετικά με την τεχνική υποστήριξή τους, κάτι που τέθηκε στο προσκήνιο στις σημερινές συνομιλίες που είχαν τα στελέχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης με την γνωστή εταιρεία Airbus, τέσσερις μήνες μετά την τελευταία συνάντησή τους.

Ειδικότερα, θέματα που αφορούν στην τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν αρμόδιοι επιτελείς της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης με εκπροσώπους της εταιρείας «Airbus Helicopters». Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Oriane Lefebvre (Sales Manager), Christophe Le-Bris (Customer Support Manager), Pascal Derrives (Support&Services Manager), Michael De Saint-Leger (Europe Support & Services Promoter/Operational Marketing) και Thomas Bahier (Technical Support Center).

Τα Super Puma

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο που εισήγαγε καινούργια δεδομένα στις αποστολές έρευνας και διάσωσης. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 19 επιβάτες / ναυαγούς ή εναλλακτικά 10 ασθενείς (6 σε φορεία και 4 σε καθίσματα).

Στα συστήματα ναυτιλίας και ανίχνευσης που φέρει περιλαμβάνονται: αυτόματος πιλότος, ψηφιακός διαχειριστής πλοήγησης, υπολογιστής ναυτιλίας, ραντάρ ντόπλερ, VOR/DME, GPS και σύστημα FLIR. Ο εξοπλισμός Avionics του Super Puma είναι εφάμιλλος του αντίστοιχου των σύγχρονων μαχητικών.

Στην Ελλάδα εκτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς χρησιμοποιείται για αεροδιακομιδές, αποστολές έρευνας και διάσωσης και έρευνα και διάσωση μάχης. Επιχειρεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Τι είναι η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης 

Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)  είναι Μείζων Σχηματισμός (ΜΣ), με αποστολή την εκτέλεση:

  • αποστολών αερομεταφορών επ’ ωφελεία της ΠΑ και των άλλων Κλάδων των ΕΔ,
  • αποστολές Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) και Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Ε-ΔΜΑ), Αεροδιακομιδών, Αεροπυροσβέσεων και
  • επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, για την υποστήριξη του πολιτικού τομέα στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σκοπός της είναι ακόμα, η παροχή άρτιας εκπαίδευσης, η εξασφάλιση επαγγελματικής επάρκειας και ετοιμότητας του προσωπικού (πληρώματα αέρος και προσωπικό εδάφους) των Μονάδων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη και διατήρηση ενός συστήματος, που να εξασφαλίζει την εκτίμηση και αποτίμηση του κόστους κύκλου ζωής, την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων – υλικών και υπηρεσιών και τη διαρκή παροχή υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας, για την ανάπτυξη, την υποστήριξη και τη διατήρηση των αεροπορικών δυνάμεων, στο χρόνο και τον τόπο που θα απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα