Πολάκης: Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια – Να φέρουμε φάρμακα

12.12.2020 / 22:38
Polakis Boulh

Την εισαγωγή δύο συγκεκριμένων φαρμάκων που θεωρούνται αποτελεσματικά στην μάχη κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο Παύλος Πολάκης από την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως είναι λάθος η μονομερής επένδυση στα εμβόλια τα οποία όπως είπε «θα έχουν αποτέλεσμα μετά από 5-6 μήνες».
«Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια» είπε μεταξύ άλλων για να επικροτηθεί από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης που έχουν υιοθετήσει αντιεμβολιαστική ρητορική.
«Επιτέλους η Ελληνική Λύση δικαιώνεται» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης «επιτέλους ήρθε ο Πολάκης που είναι καταξιωμένος γιατρός για να πει την πραγματικότητα. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκια. Κανείς δεν είναι εναντίον των εμβολίων. Υπέρ της υποχρεωτικότητας δεν πρέπει να είναι κανείς. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση να εμβολιάσει όλο τον κόσκο πριν του δώσει το φάρμακο που υπάρχει είναι λάθος».
Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως η χώρα δεν διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί το εμβόλιο της Pfizer ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών (ανοσοκατασταλμένοι κ.α.) δεν μπορούν να το λάβουν/ «Για πολλούς δεν ενδείκνυται το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει μαζικά τεστ αντιγόνου στην Νότια Ελλάδα και τέστ αντισωμάτων στην Βόρεια Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι η εκτεταμένη διασπορά του ιού σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη ίσως δείξει ότι δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα και χωρίς την έγκριση των αρμόδιων οργανισμών να εισαχθούν δύο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. «Τα λέω από τις 9 Νοεμβρίου. Υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο θεραπείες με αντισώματα είναι στην φάση 4 τα έχουν πάρει 250.000 άνθρωποι. Αυτοί που τα παίρνουν είναι τα πιο ευπαθή άτομα, και είναι το 80% αυτών που βαραίνουν. Οι 80-85 χρειάζονται μονάδα, σε αυτούς μειώνει την πιθανότητα να νοσήσουν βαριά κατά 72%. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους, πως αλλιώς να το πω, το λέω δεκαπέντε μέρες. Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα χωρίς έγκριση από τον EMA όπως έγινε με το εμβόλιο, μαθαίνω ότι έχουν ήδη φέρει κάποια εμβόλια» ειπε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα