Ποιοι εργαζόμενοι ενισχύονται και πώς θα δοθεί το δώρο Πάσχα

30.03.2021 / 10:36
xrimata_portofoli

Στα 7,1 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας, ενώ οι ωφελούμενοι ξεπερνούν τα 3 εκατ., ανέφερε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά την ανάλυση των μέτρων του Απριλίου. Οπως είπε, η χώρα μας είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη συγκράτηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση συνολικά. Στο πρόσθετο πακέτο μέτρων στήριξης των εργαζομένων:

• Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού και για τον μήνα Απρίλιο είναι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας είναι σε αναστολή. Το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται στα 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Το κόστος ανέρχεται στα 330 εκατ. Το δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί βάσει της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και αναλογικά των ημερών αναστολής, την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Το κόστος φθάνει τα 210 εκατ.

• Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ανασταλεί για ένα μήνα η καταβολή όχι μόνο βεβαιωμένων φορολογικών αλλά και βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών.

• Επιδοτούνται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021. Το κόστος για τους επιπλέον τρεις μήνες διαμορφώνεται στα 3 εκατ.

• Οι καλλιτέχνες που είναι ενταγμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Μάρτιο 2021. Το κόστος ανέρχεται στα 16 εκατ.

• Επιδότηση του πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές και χώρους συναυλιών και παραστάσεων έως και τον Μάρτιο του 2021. Το κόστος των επιπλέον τριών μηνών ανέρχεται σε 19 εκατ.

• Επαγγέλματα ειδικών κατηγοριών του τουρισμού (ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί κ.λπ.) θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ κατά τον Μάρτιο 2021. Το κόστος φθάνει περί το 1 εκατ.

• Για τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν έως τα τέλη Μαρτίου δίνεται παράταση δύο μήνες. Το κόστος ανέρχεται στα 77 εκατ.

• Επεκτείνεται το μέτρο «Συν-Εργασία» έως και τον Ιούνιο 2021. Δίνεται δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Το κόστος φθάνει στα 38 εκατ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα