Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

11.09.2023 / 14:23
elisabeth-ape.jpg

Μπορεί να σκέφτεστε πως η Kate Middleton βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά έναν χρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τα πρωτεία κατέχει ο εγγονός της, πρίγκιπας William.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικράτησε οριακά της συζύγου του, στη νέα έρευνα που διενήργησε η βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov. Σύμφωνα με τα στοιχεία, θετική άποψη έχει το 74% των Βρετανών για τον πρίγκιπα William, για την Kate Middleton το 73%, ενώ για την αδελφή του Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα, το 73%. Για τον βασιλιά Κάρολο έχει θετική γνώμη το 60% των Βρετανών. Την τελευταία θέση, με ποσοστό 7%, κατέχει ο πρίγκιπας Andrew, ενώ ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle κατέχουν το 28 και 21% της θετικής γνώμης των Βρετανών, αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια της βασιλείας της, η Βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίστηκε σε γενικές γραμμές θετικά από το βρετανικό κοινό, παρά τις σημαντικές διακυμάνσεις της γνώμης για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Για παράδειγμα, ο πρίγκιπας Harry, που στο παρελθόν ήταν κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς βασιλικούς, είδε το ποσοστό της θετικής γνώμης των Βρετανών απέναντί του να μειώνεται από 71% το 2019, σε μόλις 26% τον Ιανουάριο του 2023. Ο σημερινός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έχει γίνει σταδιακά πιο δημοφιλής κατά την ίδια χρονική περίοδο, με το 62% να τον βλέπει θετικά τον Ιούνιο του 2023, σε σύγκριση με το 58% το 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 61% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της μοναρχίας – ποσοστό ελάχιστα μειωμένο μετά την έκρηξη αγάπης που καταγράφηκε με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας σε ηλικία 96 ετών. Η στήριξη αυτή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία, με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες να είναι πολύ πιο πιθανό να υποστηρίξουν τη μοναρχία από τις νεότερες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα