Ποιο είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

24.08.2023 / 14:05
911332

Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι μισθοί που προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στους εργαζομένους που μπορούν να τις βοηθήσουν να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή.

Μια πρωτοφανής τεχνολογική επανάσταση συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη ζωή μας να γίνεται ολοένα και πιο ψηφιοποιημένη. Αυτό το τεράστιο κύμα τεκτονικών τεχνολογικών αλλαγών δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τα οχήματα να μετατρέπονται σε smartphones με ρόδες.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ένα αυτοκίνητο μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων λογισμικού, η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα, και οχήματα έχουν αρχίσει να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους (Vehicle to Vehicle) όσο και με τις υποδομές (φανάρια κ.ο.κ.).

Η εξέλιξη, ωστόσο, και η βελτίωση των προαναφερθέντων επαναστατικών συστημάτων απαιτεί εξειδικευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους μηχανικούς λογισμικού. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που ήδη έχει τεράστια ζήτηση, με τις εταιρείες να προσφέρουν ως δέλεαρ παχυλούς μισθούς.

Ενδεικτικές είναι οι αγγελίες που έχουν αναρτήσει στο Linkedin πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες επιθυμούν να στελεχώσουν τα σχετικά τμήματά τους στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ford που αναζητάει 136 μηχανικούς λογισμικού, την ίδια ώρα που η General Motors σχεδόν διπλάσιους (252).

Στο «κυνήγι» για Software Engineers έχει βγει και ο όμιλος VW έχοντας ανοικτές 27 θέσεις εργασίας, με την Toyota να αναζητά 210 εργαζόμενους. Η Nissan ψάχνει για 9 άτομα, η Mitsubishi για 76, ενώ σχετικές αγγελίες έχει αναρτήση και ο όμιλος Stellantis με πολλές θέσεις να αφορούν την Ευρώπη.

Τη μεγαλύτερη ανάγκη φαίνεται πως έχει, βέβαια, η Tesla η οποία μόνο στις ΗΠΑ ψάχνει για 463 μηχανικούς λογισμικού, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εξέλιξη νέων συστημάτων που θα επιτρέψουν στην εταιρεία του Elon Musk να συνεχίσει να πρωτοπορεί σε τεχνολογικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο τα αυτοκίνητα απομακρύνονται από το hardware, μεταβαίνοντας σε ένα καθεστώς software, τόσο θα πληθαίνουν οι ευκαιρίες για τους μηχανικούς λογισμικού, στους οποίους θα προσφέρονται ολοένα και πιο υψηλοί μισθοί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα