Ποιητική παρουσίαση της Μαρίας Δαλαμήτρου στο Πολύεδρο

28.09.2021 / 16:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kklsdurjev614d86a457191

 Το «Πολύεδρο» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «Αποθησαυρισμένα» της Μαρίας Δαλαμήτρου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Μαίρη Σιδηρά και Χρήστος Μουτάφης.

Στα «Αποθησαυρισμένα» καταγράφονται οι σημασίες σαράντα οκτώ ελληνικών λέξεων, αλφαβητικά δοσμένες στο βιβλίο, πλην όμως με τον ανοίκειο τρόπο της ποίησης.  Ανάμεσα στις σημασίες που περισώζονται ποιητικά, δύο για τον θησαυρό της Κέρου, για τα χιλιάδες ειδώλια που βρέθηκαν στο νησί σπασμένα, επειδή έτσι είχαν κατατεθεί εξ αρχής, ως μέρος μίας τελετουργία.

Η Μαρία Δαλαμήτρου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1978. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Essex της Αγγλίας. Ζει στην Πάτρα, εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ασχολείται με το θέατρο.

Έργα της κυκλοφορούν σε ανθολογίες βραβευμένων διηγημάτων (Τα Πρώτα Δώδεκα Βήματα, Ελευθερουδάκης 2008, Χαμένοι στο Διαδίκτυο, Πατάκης 2008, Ανθολογία Διηγήματος, Καστανιώτης 2009, Ανθολογία του Φανταστικού, Ανάτυπο 2018, Ημερολόγια Καραντίνας, Ιανός 2020, Μένουμε Σπίτι, Ωκεανός 2021). Έχει εκδώσει επίσης μία συλλογή ποίησης (Προτελευταία Εποχή, ΑΩ 2010) και μία συλλογή διηγημάτων (Άνδρες Παρά Τέταρτο, ΑΩ 2012).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα