Ποιες είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις έως τις  29 Ιουλίου

19.07.2022 / 7:40
5724e5133ed34a88af1f8b2d85079f1a

Οι τέσσερις υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν!

Ο μήνας του καύσωνα είναι και της εφορίας: Τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις συμπίπτουν ως το τέλος του μήνα: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ΦΠΑ. Η ανταπόκριση των φορολογουμένων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τα περιθώρια που θα υπάρξουν το φθινόπωρο για πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια.Έως τις  29 του μηνός θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις 8 δόσεις του Φόρου Εισοδήματος αλλά και η τρίτη από τις 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Υπάρχει η επιλογή πληρωμής εφ’ άπαξ με 3% έκπτωση ή να συγκεντρωθούν όλες οι οφειλές ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος και να γίνει πάγια ρύθμιση 24ων δόσεων με επιτόκιο 5,5%.
Η ώρα της επιστροφής έφτασε και για τα ποσά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που έλαβαν χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν πληρωμή σε δόσεις για τα ποσά κάποιων κύκλων και εφάπαξ εξόφληση για τους υπόλοιπους κερδίζοντας επιπλέον έκπτωσηΈως 29 του μηνός θα πρέπει οι φρολογούμενοι να αποφασίσουν είτε εφάπαξ με έκπτωση 15 % ή έως 96 άτοκες.
 Στο ημερολόγιο των πληρωμών του Ιουλίου και η πρώτη από τις δύο δόσεις ΦΠΑ για το Β τρίμηνο του έτους με προθεσμία έως 29/7.Με τα σημερινά δεδομένα το ισχυρότερο κίνητρο για εφάπαξ καταβολή είναι εκείνο που αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή καθώς η έκπτωση είναι 15% έναντι 3% του φόρου εισοδήματος.
1,5 εκατ φορολογούμενοι πάντως δεν έχουν ακόμη υποβάλει την φορολογική τους δήλωση και καθώς η προθεσμία που παρατάθηκε εκπνέει στις 29 του μηνός, οι λογιστές ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να μελετήσει το ενδεχόμενο και νέας παράτασης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα