Παρασκευή, 16.04.2021, 11:46 πμ

Ποιες χώρες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα στις πόλεις

02.11.2020 / 13:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
201102091418_Speed-Camera-Detection-Mauritius-Startouch

Γερμανία και Αυστρία εξετάζουν να διπλασιάσουν τα πρόστιμα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εντός των πόλεων σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να προστατεύσουν περισσότερο τους ποδηλάτες ή τους χρήστες των νέων μέσων μικροκινητικότητας.

Στη Γερμανία, οι συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τον ΚΟΚ βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ πιθανό όπως φαίνεται να αποφασιστεί διπλασιασμός προστίμων για κίνηση σε αστικές περιοχές με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και επιπρόσθετα μέτρα προστασίας των αναβατών ποδηλάτων.

Τα πρόστιμα στη Γερμανία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι κυμαινόμενα και ανάλογα με τα επιπλέον χιλιόμετρα που κινείται ο παραβάτης οδηγός.

Δηλαδή η Τροχαία διαπιστώσει πως κάποιος κινούνταν με 10 χλμ. παραπάνω από το όριο ταχύτητας τότε το πρόστιμο αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε 30 ευρώ. Αν όμως ο οδηγός «πιαστεί» να κινείται εντός της πόλης με 35 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 160 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 1 μήνα.

Το υψηλότερο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα εντός της πόλης ανέρχεται σε 280 ευρώ και 2 μήνες αφαίρεση των πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας και αφορά σε κίνηση με ταχύτητας έως 60 χλμ. πάνω από το όριο.

Αν αποφασιστεί τελικά και διπλασιαστούν τα πρόστιμα για την τήρηση των ορίων ταχύτητας μέσα στις πόλεις της Γερμανίας τότε θα κυμανθούν από 60 ευρώ έως και 560 ευρώ ανάλογα με τα επιπλέον χιλιόμετρα που κινείται ο παραβάτης οδηγός!

Στην Αυστρία ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πρόσφατα ότι τα πρόστιμα για τους οδηγούς δύναται να διπλασιαστούν, αλλά και να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η δήμευση οχημάτων σε διάφορες ακραίες περιπτώσεις.

Τα πρόστιμα στην Αυστρία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στις πόλεις κυμαίνονται από 29 ευρώ έως και πάνω από 2.100 ευρώ!

Ειδικότερα αν κάποιο ραντάρ φωτογραφίσει όχημα να κινείται εντός της πόλης με πάνω από 20 χλμ. από το όριο το πρόστιμο κυμαίνεται από 29 έως και 50 ευρώ. Αντίστοιχα αν στη φωτογραφία φαίνεται ότι ο οδηγός κινούνταν με 50 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στα 300 ευρώ. Αν όμως το ραντάρ βεβαιώσει ότι ο παραβάτης οδηγός κινήθηκε με 51 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 2.100 ευρώ και μπορεί να αφαιρεθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για 6 εβδομάδες.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα προκαλέσει ο διπλασιασμός των προστίμων στα όρια ταχύτητας τα οποία θα κυμαίνονται από 58 ευρώ έως και πάνω από 4.200 ευρώ!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα