ΠΟΕΔΗΝ προς κυβέρνηση: Είναι ώρα να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξη

19.11.2020 / 20:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Επιστολή προς το πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας  απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα του δώρου των Χριστουγέννων στους υγειονομικούς και της ένταξης τους στα ΒΑΕ.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: « Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανίχνευση και περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού σε δυσμενείς συνθήκες λόγω των χρόνιων παθογενειών του Συστήματος Υγείας δίνουν την μάχη να σώζουν ζωές.

Ο σχεδιασμός της πολιτείας υλοποιείται από το εξουθενωμένο προσωπικό που για δεύτερη φορά τον ίδιο χρόνο του στερείται το δικαίωμα να λάβει τις προβλεπόμενες από το νόμο κανονικές άδειες.

Εκατοντάδες έχουν νοσήσει, όπως επίσης χιλιάδες έχουν εκτεθεί στον ιό. Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας καλούνται να μετακινηθούν και να στελεχώσουν ΜΕΘ και Ειδικά Τμήματα Περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού.

 Συνεχώς οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι σε λοιμώδη νοσήματα. Οι μισθοί και η αποζημίωση των νυκτερινών και αργιών είναι κατώτεροι για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι η ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη. Επιβάλλεται ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς μας η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος στο ίδιο ύψος.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων εν μέσω πανδημίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

Δεν είναι συνταγματικά ορθό υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι να είναι ενταγμένοι εν αντιθέσει με συναδέλφους των ιδίων επαγγελμάτων του ιδίου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από διαφορετικό ασφαλιστικό φορέα (οι ενταγμένοι στα ΒΑΕ προέρχονται από το ΙΚΑ και οι μη ενταγμένοι από το Δημόσιο)».

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα