Παρασκευή, 22.10.2021, 1:24 μμ

ΠΟΕΔΗΝ: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Μακεδονίας

22.09.2021 / 19:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Medical workers prepare to move a patient at the intensive care unit (ICU) of the Sotiria hospital, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Athens, Greece, February 9, 2021. REUTERS/Giorgos Moutafis

Καμπανάκι» για τη διαθεσιμότητα ΜΕΘ και προσωπικού στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης έκανε λόγο για «οριακή κατάσταση» στο ΕΣΥ της Βορείου Ελλάδας, λόγω των αυξανόμενων νοσηλειών για κορονοϊό και της αναστολής εργασίας για μερίδα υγειονομικών.

«Οι ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού γέμισαν στη Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία και υπάρχουν περιστατικά σε λίστα αναμονής τα οποία διεκπαιρεώνονται – ευτυχώς – μέσα στο 24ωρο», αναφέρει σε ενημέρωσή του, δίνοντας το παράδειγμα του ΑΧΕΠΑ, όπου, σε «λίστα» βρέθηκαν τέσσερα περιστατικά, και του Παπανικολάου, όπου συνέβη το ίδιο, όπως ισχυρίζεται, για ακόμη έναν ασθενή.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, «οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Τα λειτουργικό αυτό μπάχαλο προκλήθηκε λόγω των αναστολών εργασίας.

Και βέβαια δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή».

Ο συνδικαλιστής καλεί «να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοί που είναι σε αναστολή εργασίας» ζητώντας παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προσφάτως απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα