Ποδηλατάδα και συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»

22.09.2023 / 12:02
ka 23

Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με την ποδηλατάδα η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα από το χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων ( πρώην πλαζ ΕΟΤ) και θα καταλήξει στην «Ιχθυόσκαλα», όπου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή για το κοινό συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης».

Στη συναυλία Στην συναυλία θα ακουστούν ορχηστρικά θέματα του Δ. Λάγιου, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Ν. Πιοβάνι, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Βάγιας Ζεπάτου.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων που “Επί σκηνής” κατά τη διάρκεια των 38 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών και συνθετών. Η δισκογραφική της παρουσία είναι έντονη και πολυδιάστατη, με εκδόσεις έργων, ειδικά γραμμένων για την Ο.Ν.Ε, με μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς συνθέτες, διασκευές μουσικών έργων και προσαρμογές στον ήχο των οργάνων της Ορχήστρας. Για την Ορχήστρα έχουν γραφτεί πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών, όπερα καθώς και έργα ορχηστρικής μουσικής από σύγχρονους συνθέτες και μουσουργούς. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Έχει ηχογραφήσει 16 προσωπικούς δίσκους και 9 σε συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών.  Έχει εκδώσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων.

Από τις κορυφαίες στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον διάσημο  τενόρο Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, το 2006. Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί κατ´ επανάληψη στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού, στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίου Επιδαύρου καθώς και σε πολλούς άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα (Αρχαιολογικός χώρος Δήλου).

Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, Γερμανία, Aυστρία, Ισπανία, Iταλία, Bουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Kύπρο, Τουρκία (Θεολογική Σχολή της Χάλκης) και στην Ιαπωνία.

Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση «Τρωάδες» που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα