Πλοίο με δεκάδες μετανάστες έφτασε στην Σητεία – Έρευνες για τους διακινητές

02.09.2023 / 9:45
fa 3

Κινητοποίηση σήμανε στο λιμενικό στην Κρήτη, όταν πλοιάριο με μετανάστες έφτασε στο Λασίθι, και συγκεκριμένα στην Σητεία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, άμεσα οι άνδρες του λιμενικού σώματος ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων των παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στο Λασίθι. Συνολικά βρέθηκαν 37 άτομα (γυναίκες και άνδρες) οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Επιβατικό Σταθμό του λιμένα Σητείας για να φιλοξενηθούν.

Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν οι μετανάστες ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την φιλοξενία τους. Το λιμενικό σώμα, σε συνεργασία με την αστυνομία, την δημοτική αρχή, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και εθελοντές έφτιαξαν τον χώρο του Επιβατικού Σταθμού στο λιμάνι και συγκέντρωσαν κλινοσκεπάσματα προκειμένου να μείνουν με ασφάλεια οι μετανάστες στον χώρο.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, δόθηκαν νερά και φαγώσιμα ενώ σήμερα αναμένεται να τους προσφερθούν μερίδες φαγητού.

Τις συνθήκες της άφιξης των μεταναστών στην Κρήτη ερευνούν με προσοχή οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές. Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή τους προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιες χώρες προέρχονται και ποιοι είναι οι διακινητές.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για τον μέλλον των μεταναστών και τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα