Πληροφορίες του dete.gr: Ετοιμάζουν παράταση για τα “Πόθεν Έσχες” έως τις 28 Φεβρουαρίου

13.11.2020 / 14:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ποθεν εεσχες

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου σχεδιάζει να δώσει η Κυβέρνηση λόγω covid-19, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dete.gr. H παράταση θα δοθεί προκειμένου να διευκολουνθούν οι υπόχρεοι να υποβαλλουν τις αιτήσεις τους καθώς λόγω της καραντίνας έχουν προκύψει πολλά προβλήματα μηδέ εξαιρουμένου του φόρτου εργασιών των λογιστών.

Οι υπόχρεοι δήλωσης Πόθεν Έσχες με βάση τα έψς σήμερα ανακοινωθέντα θα πρέπει να καταθέσουν τη δήλωσή τους για το 2020 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα www.pothen.gr.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) 2020, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2019, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31-12-2019, υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Η παράλειψη ή η υποβολή ανακριβούς, ή ελλιπούς δήλωσης από τον υπόχρεο, αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.3213/03 όπως ισχύει, ενώ θεμελιώνεται και η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα