Αγωνία για τον αγνοούμενο χειριστή του ελικοπτέρου – Βίντεο με τη στιγμή της πτώσης

28.09.2023 / 11:20
ka 102

12.59: Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του ελικοπτέρου Α-109 που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο πιλοτό με προϋπηρεσία στις Ενόπλες Δυνάμεις.

Στις έρευνες εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδωτικά συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου φθάνει και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).

12.19. Ένα ελικόπτερο  με έναν επιβάτη, ο οποίος αγνοείται, κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη βόρεια Εύβοια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στον Βόλο.

11.56: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στις έρευνες συμμετέχουν 4 περιπολικά του λιμενικού και 2 ιδιωτικά σκάφη ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο super puma. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109 είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και θα προσγειωνόταν στον Βόλο και συγκεκριμένα στη ΒΙΠΕ Βόλου. Αυτόπτης μάρτυρας, σημείωσε πως το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει: «Είδα το ελικόπτερο μέσα στην καταιγίδα να χάνει ύψος και προσπάθησε να πάει προς τα πίσω. Ξαφνικά έπεσε μέσα στη θάλασσα και ακούσαμε και μια έκρηξη».

Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της πτώσης του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια

Νεότερη ενημέρωση: «Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου.

Πρώτη ενημέρωση: Πτώση ελικοπτέρου πριν από λίγο στην Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το evima.  Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια για πτώση ελικοπτέρου πριν από λίγο, σε παραλία του νησιού.

Οι πληροφορίες του evima.gr κάνουν λόγο για πτώση ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Μαντούδι με κατεύθυνση τον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καιρό.

Στο σημείο σπεύδουν ο περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας υπάρχουν πληροφορίες για πτώση ελικοπτέρου, στην παραλία Αχλαδίου, φαίνεται να είναι ιδιωτικό, είμαστε καθ οδόν αυτή τη στιγμή στο σημείο της πτώσης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα