Πλεύρης: Το lockdown δεν είναι επιλογή μας επί του παρόντος

23.11.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 89

 «Το κύμα που θα περάσουμε τώρα θα είναι το πιο δύσκολο που θα έχουμε περάσει έως σήμερα» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση λέει όχι στη λύση του lockdown. Την ίδια στιγμή ο περιφερειακός Διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη αναλύει τους πέντε παράγοντες που θα βάλουν φρένο στην έξαρση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και πως το lockdown δεν είναι επιλογή επί του παρόντος.

«Το κύμα που θα περάσουμε τώρα θα είναι το πιο δύσκολο που θα έχουμε περάσει έως σήμερα» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας ότι η επιλογή – που είναι και η ορθή – είναι να έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και, συνεπώς, το σύστημα υγείας πιέζεται, όπως πιεζόταν κάθε χειμώνα, αλλά έχει να διαχειριστεί και την πανδημία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πλεύρης στην επιστήμη. «Ήταν η πρώτη φορά στην ανθρωπότητα που υπήρχε η δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα και αν δεν έχει λυθεί έως σήμερα είναι γιατί δεν υπήρξε η ανταπόκριση στον βαθμό που έπρεπε συνολικά.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα