Πλεύρης: Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με λήψη περιοριστικών μέτρων

22.09.2021 / 18:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ra 70

Δεν συνδέονται με περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού η παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Κοζάνη, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε.

«Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με την λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου,τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης» τόνισε συγκεκριμένα κατά την έναρξη της ομιλίας του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Υγείας πήρε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας της Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι «η Βόρεια Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της υπολείπονται του πανελλαδικού ποσοστού των εμβολιασμένων και με την συνεργασία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουμε ορισμένους από τους δείκτες που στη Δυτική Μακεδονία είναι πίσω».

Σε ότι αφορά τα συνολικά ποσοστά των εμβολιασμών ανέφερε ότι στις ηλικίες των 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμένων είναι 80%, και στους ενήλικες το ποσοστό είναι μεταξύ του 69-70% του πληθυσμού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «το 92% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοιι» ενώ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε ότι η εμπειρία να νοσηλευτεί κάποιος στην ΜΕΘ είναι εντελώς βιωματική και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό του 30% των ανεμβολίαστων πολιτών παράγει το 92% των ασθενών στις ΜΕΘ». Τέλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μια μικρή ομάδα υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας (λόγω μη εμβολιασμού τους) υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον Yπουργό Yγείας ενώ μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πλεύρης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα