«Πλαίσιο παρεμβάσεων για να σπάσει η σιωπή»

25.11.2023 / 11:13
xa 28

Της Κατερίνας Σολωμού

Η «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», αποτελεί αιτία να επισημανθεί και πάλι το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, που στιγματίζει την ανθρώπινη πορεία και τον πολιτισμό μας, ακόμη και στον 21ο αιώνα.

Η σωματική ή ψυχολογική βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί  ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Συναντάται σε κάθε χώρα, σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, σε οικογενειακό, φιλικό, ή εργασιακό περιβάλλον.

Δεν μένουμε σιωπηλοί. Δεν συγκαλύπτουμε τις βίαιες συμπεριφορές. Ενθαρρύνουμε και συμπαραστεκόμαστε.  Όλοι: φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών, οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν  για τον αριθμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα κυρίως γυναίκες, στην Αχαΐα  το τελευταίο έτος, προβληματίζουν έντονα και δυσάρεστα.

Αναφορικά με τη λειτουργία υποστηρικτικών δομών απαιτούνται  διαδικασίες συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και της έγκαιρης  δωρεάν νομικής υποστήριξης των θυμάτων.

Ο  αποτροπιασμός και η οργή δεν φτάνουν. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων που δεν θα προδίδει την εμπιστοσύνη των γυναικών απέναντι στην Πολιτεία και θα συντελέσει αποφασιστικά στο να σπάσει η σιωπή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα