ΥΛΙΚΑ
300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
300 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
200 γρ. BBQ sauce + 3-4 κ.σ. extra, για το άλειμμα της πίτσας
100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
100 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο, την BBQ sauce, το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
2Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, τοποθετούμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 33Χ30εκ. ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει.
3Έπειτα, απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη πίτσας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 33Χ30εκ.
4Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε πάνω του τη ζύμη.
5Ύστερα, αλείφουμε την πίτσα με τις 3-4 κ.σ. BBQ sauce, απλώνουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με το τυρί gouda και ψήνουμε στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 20-25 λεπτά.
6Τέλος, αφαιρούμε την πίτσα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com