Πίτα κουρού με πιπεριές

14.01.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock_1606858705

Νόστιμη και γρήγορη επιλογή για όλες τις ώρες

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κουρού
  • 7 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο λάδι
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι βαλσάμικο και αφήστε για λίγη ώρα ακόμη μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
  4. Ανακατέψτε τα 2 αβγά με τα τυριά και αφήστε στην άκρη.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  6. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι και τοποθετήστε το φύλλο κουρού.
  7. Ρίξτε το μείγμα με τις πιπεριές πάνω στη ζύμη και προσθέστε εκείνο με τα τυριά.
  8. Καλύψτε με το άλλο φύλλο κουρού και γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα.
  9. Αλείψτε με το τρίτο αβγό, κάντε στο φύλλο τρύπες με ένα πιρούνι και πασπαλίστε με λίγο σουσάμι (προαιρετικά).
  10. Ψήστε για 35 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ