Πιο «τσουχτερά» από πέρυσι τα πρόστιμα για όποιους επιχειρήσουν «Πάσχα στο χωριό»

23.04.2021 / 13:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Óõíå÷ßæïíôáé ïé Ýëåã÷ïé ôçò áóôõíïìßáò óôá åéäéêÜ Ýíôõðá êõêëïöïñßáò,óÞìåñá 3ç çìÝñá áðáãüñåõóçò ôçò êõêëïöïñßáò,ùò ìÝôñï åìðüäéóçò ôçò òåîÜðëùóçò ôïõ êïñïíïúïý, ÔåôÜñôç 25 Ìáñôßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αυστηρότερα από πέρσι είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται στη φετινή Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα τόσο η περσινή όσο και η φετινή ΚΥΑ προβλέπουν πρόστιμα 300 ευρώ για όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν το μέτρο της απαγόρευσης διαπεριφερειακής μετακίνησης. Η περσινή ΚΥΑ αναφέρει όμως ξεχωριστά τον οδηγό που τιμωρούνταν με 300 ευρώ και έπειτα τυχόν συνοδηγό με 150.

Αντίθετα η φετινή ΚΥΑ αναφέρει πως «τα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας {…} (σ.σ.τιμωρούνται) με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αν λοιπόν το αμάξι έχει συνοδηγό, το συνολικό πρόστιμο αυξάνεται στα 600 αντί για 450 που θα ήταν πέρσι.

Η ΚΥΑ για το Πάσχα του 2021, περιλαμβάνει πρόβλεψη και για όσους πονηρούς σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν ψευδείς ή πλαστές βεβαιώσεις, κάτι που δεν υπήρχε σε εκείνη του 2020. Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται φτάνει τα 500 ευρώ. Μάλιστα φαίνεται πως οι παραβάτες που θα προσπαθήσουν με αυτόν τον τρόπο να εξαπατήσουν την Αστυνομία που θα ελέγχει τις πύλες εξόδου, δεν θα γλιτώσουν και το πρώτο πρόστιμο, εκείνο της απλής παραβίασης των μέτρων.

Τέλος, η ΚΥΑ για το φετινό Πάσχα κάνει λόγο και για «προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις» εκτός από τα τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα που προαναφέρθηκαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα