Πήλιο: Μοναστήρι εξέδωσε αντιεμβολιαστικό… ημερολόγιο με τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιασθείς»

06.01.2022 / 16:22
ημερολογιο αντιεμβολιαστικο

Αν και η χώρα έχει σημάνει πλέον κατάσταση συναγερμού ύστερα από την έξαρση του κορωνοϊού, κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι αρνητές του εμβολίου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα μοναστήρι στο Πήλιο που εξέδωσε αντιεμβολιαστικό ημερολόγιο με τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιασθείς».

Μετά τα συνεχή κηρύγματα μέσω διαδικτύου αλλά και τις συγκεντρώσεις, ορισμένοι προχωρούν και στην έκδοση μικρών βιβλίων που περιέχουν δήθεν δηλώσεις για την επικινδυνότητα των εμβολίων. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το μοναστήρι, καθώς στο βιβλίο περιέχονται κείμενα που αποτρέπουν τους πιστούς από τον εμβολιασμό.

«Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι – Μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών το εμβόλιο», αναφέρουν.

Στο ίδιο βιβλίο τσέπης φιλοξενείται και δήλωση του δικηγόρου, Δήμου Θανάσουλα, ο οποίος αναφέρει: «Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος». Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που είχε υπερασπιστεί και τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που βγήκαν σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, που έχει καταγγείλει τις προσπάθειες παλαιοημερολογιτών να πείσουν κατά του εμβολίου τους πιστούς στην περιοχή του, τόνισε πως ορισμένοι οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο. «Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες, τους μεγάλους φιλοσόφους και παρασέρνουν τους ανθρώπους στον θάνατο».

Την ίδια στιγμή, και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, καταγγέλλει ιερείς σε απομακρυσμένα χωριά που κηρύττουν στους πιστούς αντιεμβολιαστικές θέσεις. «Στα απομακρυσμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα» λέει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα