Υλικά
- 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 400 γρ. χοιρινό κιμά
- 200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.
Βήμα 2
Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.
Βήμα 3
Ψήνουμε για άλλα 15΄. Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.