Πικάντικα κεφτεδάκια με φέτα και πατάτες

16.09.2024 / 11:47
Mediterranean chorizo meatball and feta traybake

Υλικά

  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
  • 2 κουτ.  σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 400 γρ. χοιρινό κιμά
  • 200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού  κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.

Βήμα 2

Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Βήμα 3

Ψήνουμε για άλλα 15΄. Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα


max fm