Πήγαν να εξαπατήσουν τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Σακελλαρόπουλο με το email της κληρονομιάς, αλλά την πάτησαν!

06.11.2020 / 19:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sakellaropoulospde-1024x788

Αντιμέτωπος με μια κλασική περίπτωση απόπειρα εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου ήρθε, όπως πληροφορείται το dete.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Σακελλαρόπουλος έλαβε πριν από λίγες ημέρες στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, μήνυμα από έναν υποτιθέμενο δικηγόρο που τον αναζητούσε μιας και ήταν κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας!

Πρόκειται, φυσικά, για απάτη που πολλοί την έχουν πατήσει και έχουν χάσει τα λεφτά τους, αφού όσοι κάνουν το λάθος να απαντήσουν, μαθαίνουν ότι τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευθούν και θα πρέπει να πληρώσουν «κυβερνητικούς αξιωματούχους» μιας ξένης χώρας για να εγκρίνουν την μεταφορά του μεγάλου αυτού ποσού…

Το μήνυμα που έφτασε στον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, ανέφερε τα εξής:

«Είμαι ο δικηγόρος Alfred Michael, σας κάνω μια προσφορά σχετικά με το θάνατο του εκλιπόντος πελάτη μου, ο οποίος ήταν συγγενής σας πριν από το θάνατό του, αφήνοντας κάποια τεράστια χρηματικά ποσά (13.500.000 US $) στην τράπεζα, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες εύρεσης τις σχέσεις του εδώ, αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, απαντήστε στο email μου.

Περιμένουμε τη γρήγορη απάντησή σας.

Μπάριστερ Άλφρεντ Μάικλ.»

Βέβαια, ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, αντί να απαντήσει στον υποτιθέμενο δικηγόρο, έκανε αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν. Ενημέρωσε την Ασφάλεια και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να βρουν τους απατεώνες και να γλιτώσει κόσμος από την απάτη που έχουν στήσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα