Πιέζεται το Σύστημα Υγείας: Έχουν «φρακάρει» οι ΜΕΘ Covid

01.03.2021 / 19:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πο 8

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Παράλληλα, δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο», και «Ελπίς». Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία, ΚΑΤ, «Αγία Ολγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.

Στο… κόκκινο και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες Covid όσο και κλίνες ΜΕΘ.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19.

Γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, ώστε να φτάσουν τις 340 και τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται, είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120.

Επίσης, εξετάζεται η μετατροπή τις επόμενες ημέρες, του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών για κορονοϊό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα