Πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για χρονική διεύρυνση της Εξεταστικής Επιτροπής – Γεροβασίλη: «Η πρόταση μας δεν αλλάζει»

14.10.2021 / 16:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vouli

Έντονες πολιτικές διεργασίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στις κοινοβουλευτικές ομάδες αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις δημοσκοπήσεις και την «λίστα Πέτσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής οι εκπρόσωποι κομμάτων ήσσονος αντιπολίτευσης υπογράμμισαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως η πρότασή του πρέπει να τροποποιηθεί ώστε το χρονικό εύρος των ερευνών να μην περιοριστεί στην τελευταία διετία αλλά να συμπεριλάβει τουλάχιστον και την προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, τις σχετικές παρατηρήσεις υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ενώ ότι αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και από το Κίνημα Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αρχικές ανακοινώσεις είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνοντας εικόνα επίτευξης της απαραίτητης πλειοψηφίας 120 βουλευτών για την έγκριση της πρότασης εξεταστικής.

Για την ώρα, οι ενστάσεις που εκφράστηκαν στην Διάσκεψη των Προέδρων δεν οδηγούν αυτομάτως στο συμπέρασμα αναπροσαρμογής στάσης ως προς την τελική ψηφοφορία. Ωστόσο, δημιουργούν πίεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για γραπτή τροποποίηση της πρότασης που ήδη έχει καταθέσει.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις της γραμματέως ΚΟ Ολγας Γεροβασίλης ξεκαθαρίζει «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της πρότασης μας. Η πρόταση μας δεν αλλάζει. Αυτή είναι».

Σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε: «Υπάρχει έλλειμμα κατανόησης της πρότασής μας. Η πρότασή μας δε διερευνά γενικώς και αορίστως, έχει τις λίστες Πέτσα, δεν υπάρχει χρονική διεύρυνση σε αυτό. Μέσα στην πανδημία μοιράστηκε δημόσιο χρήμα με αδιαφανή τρόπο. Αυτά τα θέματα δεν παίρνουν καμία διεύρυνση, ή τα εξετάζεις ή όχι.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων, είναι απο μόνο του διευρυμένο θέμα. Απο τη φύση του. Είναι αυτονόητο ότι το κομμάτι αυτο μπορεί να πάει πιο πισω. Μπορεί να πάει εις βάθος. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της πρότασης μας. Η πρόταση μας δεν αλλάζει. Αυτή ειναι. Το ΚΚΕ ειπε οτι ψηφίζει την πρόταση. Η Ελληνική Λύση ειπε οτι θελει κι εκείνη διεύρυνση»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα