Παρασκευή, 19.08.2022, 10:40 μμ

Πιερρακάκης: Και τα ΚΕΠ στη μάχη για τους εμβολιασμούς

12.12.2020 / 21:21
Pierakakhs boulh

Το σχέδιο για τον προγραμματισμό και το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε πως τα ραντεβού θα κλείνονται ψηφιακά αλλά και με συμβατικούς τρόπους σε φαρμακεία ή ακόμα και σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι ως ψηφιακές πύλες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα άυλης συνταγογράφησης, ειδική πύλη emvolio.gov.gr αλλά και μέσω κινητού με αποστολή SMS.
Πρόσθεσε δε ότιθ «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια. Θα αξιοποιήσει τα φαρμακεία. Λειτουργούν πάνω από 10 χιλ φαρμακεία τα οποία θα μετατραπούν σε σημεία να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού εμβολιασμού. Επίσης εξετάζουμε το ίδιο να γίνεται και στα ΚΕΠ και σε άλλες δομές. Ο στόχος είναι όχι μόνο να μπορέσουμε όλοι μαζί να κατοχυρώσουμε την ορθή λειτουργία της εφοδιαστικής λειτουργίας των εμβολίων αλλά οι εμβολιασμοί να γίνουν σωστά και προγραμματισμένα».
Παράλληλα ο κ. ΠΙερρακάκης τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη του πολιτικού συστήματος να ορθώσει ανάστημα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και τα fake news.
Πέραν αυτών, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των δικτύων 5G ενώ πρόσθεσε ότι από την έναρξη του έτους εως σήμερα έχουν εναχθεί στις υπηρεσίες του gov.gr περισσότερες από 720 υπηρεσίες.
«Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε εντάξει στο σύστημα ιαι τα προξενεία ώστε να εξυπηρετούνται οι έλληνες του εξωτερικού. Επίσης εως το τέλος του έτους θα έχουμε έτοιμη την νέα πύλη ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα