Πιασμένος αυχένας; Έξι ασκήσεις που ανακουφίζουν

22.11.2020 / 18:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
201116174630_IMG_3429-1-1

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Συνήθως προέρχεται από κακή στάση σώματος και κεφαλής στο εργασιακό περιβάλλον, σε διάφορες δραστηριότητες καθώς και στον ύπνο. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι συσπάται το μυϊκό σύστημα γύρω από τον αυχένα και δημιουργεί ή επιδεινώνει τον πόνο. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την καλή κινητικότητα του αυχένα και χαλαρούς τους αυχενικούς μύες. Παρακάτω θα βρείτε έξι ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε παντού κάθε στιγμή που αισθάνεστε «σφίξιμο» στον αυχένα.

Άσκηση 1
Φέρτε το δεξί χέρι στο κεφάλι και τραβήξτε απαλά προς τον δεξί ώμο. Κρατήστε τους ώμους προς τα πίσω και προς τα κάτω. Μείνε για 30″ και αλλάξτε μεριά.

Άσκηση 2
Στρίψτε το κεφάλι προς την δεξιά μεριά φέρνοντας το πηγούνι πάνω από των ώμο. Όταν δεν πάει άλλο βοηθήστε με το ίδιο χέρι πιέζοντας μαλακά προς την ίδια κατεύθυνση. Μείνετε για 30″ και αλλάξτε μεριά.

Άσκηση 3
Τραβήξτε μαλακά το κεφάλι διαγώνια προς τα κάτω, προς την δεξιά μεριά. Κρατήστε τους ώμους μακριά από τα αυτιά. Μείνετε για 30″ και αλλάξτε μεριά.

Άσκηση 4
Πλέξτε τα δάχτυλα πίσω από το κεφάλι, φέρτε το πιγούνι κοντά στον θώρακα κλείνοντας τους αγκώνες στο κέντρο. Κρατήστε τους ώμους μακριά από τον αυχένα. Με την εισπνοή ανοίξτε τα χέρια στο πλάι, πάνω και λίγο προς τα κάτω. Επαναλάβετε για 3 φορές μένοντας 30″ σε κάθε θέση.

Άσκηση 5
Παράλληλη κίνηση του κεφαλιού με το έδαφος μπροστά και πίσω (ή αλλιώς κινείστε το κεφάλι σας σαν να κάνετε διπλοσάγονο). Επαναλάβετε για 5 φορές.


Άσκηση 6
Φέρτε το χέρι προς τα μέσα και με την εισπνοή ανοίξτε στο πλάι. Επαναλάβετε 5 φορές και έπειτα αλλάξτε μεριά.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα