ΠΓΝΠ: «Πιεσμένη» η Παιδιατρική Covid – Από Πύργο, Βάρδα και Αγρίνιο τα περισσότερα παιδιά

29.01.2022 / 9:36
Sad child and his teddy bear both in protective medical masks looks out window. Virus protection, coronavirus pandemic. Coronavirus covid-2019.

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στη Παιδιατρική κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με αποκορύφωμα την περασμένη Πέμπτη, όπου η κλινική γέμισε, αφού νοσηλεύονταν δέκα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό και τέσσερα ύποπτα περιστατικά.
Σύμφωνα με το διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου, η κλινική αποτελείται από εννέα κρεβάτια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια περιστατικά, κυρίως τα ύποπτα, να μη βρίσκουν κρεβάτι για να νοσηλευτούν.
Μόλις χθες, αποσυμπιέστηκε η Παιδιατρική, που πλέον φιλοξενεί επτά μικρά παιδιά και τρία ύποπτα περιστατικά, ωστόσο κ. Δημητρίου τόνισε πώς είναι θέμα χρόνου να γεμίσει ξανά. «Από το Δεκέμβριο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες, οι εισαγωγές των παιδιών έχουν υπερδιπλασιαστεί και στα εξωτερικά ιατρεία οι επισκέψεις έχουν αυξηθεί κατά 600%» δήλωσε ο κ. Δημητρίου.
Μάλιστα, οι περισσότερες εισαγωγές παιδιών προέρχονται από τον Πύργο, τη Βάρδα και το Αγρίνιο, και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 20% είναι παιδιά από την Αχαΐα, ενώ υπάρχουν και περιστατικά από τον «Άγιο Ανδρέα» και το Καραμανδάνειο τα οποία λόγω της κατάστασής τους μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ.
Για το λόγο αυτό ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής υπογράμμισε πως «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης, γιατί το νοσοκομείο του Ρίου καλύπτει ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα