Πέτσας για άνοιγμα εστίασης: “Θα δούμε αποσυμφόρηση της άναρχης συνάθροισης”

26.04.2021 / 20:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 9

“Η άναρχη συνάθροιση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιστεύω ότι από τις 3/5 θα δούμε αποσυμφόρηση των φαινομένων»”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας  στην εκπομπή “Live News” και το Νίκο Ευαγγελάτο.  

Ερωτηθείς για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το άνοιγμα της εστίασης ως τις 23:00, σημείωσε ότι αναμένονται διευκρινίσεις «τις επόμενες μία – δυο ημέρες.  Δεν θα εξαντλήσει κανείς την αυστηρότητά του σε αυτές τις λεπτομέρειες. 

Στον τομέα των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε υπομονή να μείνουμε εδώ, να μην εφευρίσκουμε δικαιολογίες». Συνέστησε υπομονή γιατί -όπως είπε- βρισκόμαστε στο τέλος της «μάχης».

Σχολιάζοντας όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας τους προσεχείς μήνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «39 δις. ευρώ δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, αντλήσαμε 22 δις. ευρώ από τις αγορές από το καλοκαίρι του 2019 ως σήμερα. Όσον αφορά το τραπεζικό συστημα, από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τώρα, τον Φεβρουάριο, είχαμε επιστροφή καταθέσεων 25,7 δις. ευρώ στις ιδιωτικές καταθέσεις και τα ”κόκκινα δάνεια” μειώθηκαν 28 δις ευρώ από τους ισολογιμούς των τραπεζών. Μιλάμε για μια άλλη πραγματική οικονομία έτοιμη να έχει μια ταχεία ανάκαμψη μόλις περάσουμε τον υγειονομικό σκόπελο. Αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα πολύ καλύτερο δεύτερο εξάμηνο το 2021».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα