Παρασκευή, 19.08.2022, 8:50 μμ

Πέτσας: Αν τα Χριστούγεννα δεν τηρηθούν τα μέτρα θα επιβληθούν αυστηρότερα για την Πρωτοχρονιά

21.12.2020 / 13:05
metra-xristougenna-prwtoxronia-revegion-ekklisies

Μάλιστα τόνισε «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα σε περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει. Απευθύνοντας έκκληση για τις ημέρες των εορτών είπε ότι «ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ας γιορτάσουμε με μια οικογένεια ακόμη το πολύ. «Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας».

Σε ότι αφορά στο εμβόλιο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι στις 26 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων και την επομένη θα αρχίσει ο εμβολιασμός. Οπως εξήγησε, θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, θα ακολουθήσουν τα γηροκομεία και στη συνέχεια τα 2,4 εκατ. των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών γιατί από αυτή την ηλικιακή ομάδα προέρχεται το 80% των θανάτων και το 60% των διασωληνωμένων.

Άλλα σημαντικά σημεία της ενημέρωσης:

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και μία μέρα μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι χώροι αποθήκευσης του εμβολίου.
Στόχος να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες.
Η παρακολούθηση του δείκτη θετικότητας μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη εικόνα της πανδημίας στη χώρα.
Από σήμερα το βράδυ μπαίνει σε ισχύ ένα νέο πρόγραμμα για την πραγματοποίηση 12.000 δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια.
Μέσα στις γιορτές αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα χρειαστεί παράταση.
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για εξειδίκευση των μέτρων: Αύριο μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων θα υπάρξουν ανακοινώσεις αλλά δεν πρόκειται για πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αλλά για εξειδίκευση των υφιστάμενων. Όλα όσα έχουν να κάνουν για τις μετακινήσεις μας ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σε ερώτηση του iefimerida.gr για το αν εξετάζεται παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου: Άλλο πράγμα η εισήγηση της επιτροπής και άλλο οι μεμονωμένες απόψεις ειδικών οι οποίοι εκφέρουν δημόσιο λόγο.
Αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς.
Αν δει κανείς τις εικόνες στην Αθήνα είτε στο κέντρο της είτε στα προάστια και τις συγκρίνει με αντίστοιχες εικόνες στο Παρίσι, στο Λονδίνο θα δει ότι έχουμε επιδείξει μία υπεύθυνη συμπεριφορά, με φυσικά κάποια ζητήματα να φαίνονται που έχουν να κάνουν με την κόπωση μετά τις τόσες μέρες επιβολής των μέτρων.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και μας ανησυχεί είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μεγάλη έμφαση στον στενό οικογενειακό κύκλο που πρέπει να περάσουμε τις γιορτές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα