Πετάμε τις μάσκες την 1η Ιουνίου; – Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

18.05.2022 / 8:00
maskes_polites

Ημέρα αποφάσεων για την κατάργησης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους η σημερινή αφού συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν σε ποιους χώρους θα καταργηθούν και σε ποιους η μάσκα θα μείνει υποχρεωτική από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η μάσκα θα μείνει σίγουρα σε κάποιους εσωτερικούς χώρους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα νοσοκομεία, τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ, υπάρχει αγωνία για τα σχολεία.

Εξετάζεται επίσης σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει στις σχολικές μονάδες μέχρι να λήξει η χρονιά στις 15 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ερώτημα παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τη χρήση της μάσκας στα αεροπλάνα. Εκεί, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα καθώς υπάρχουν χώρες που επιθυμούν να παραμείνει υποχρεωτική και άλλες όχι. Πάντως, υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση που αναφέρει ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η μάσκα πλέον γίνεται προσωπική υπόθεση του καθενός από εμάς. Ακόμα και τώρα που κινούμαστε κατά κύριο λόγο σε ανοικτούς χώρους εναπόκειται στον καθένα από εμάς να κρίνει αν πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του και τους γύρω του ειδικά σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα