Περίπατος για την ιστορική πορεία της Πάτρας

08.06.2023 / 9:30
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία/άθληση με την ιστορική γνώση ανακοινώνει τον 2ο προγραμματισμένο περίπατο  αναφορικά με την ιστορική πορεία της Πάτρας.

Με οδηγό την καθηγήτρια – ιστορικό και συγγραφέα βιβλίων τοπικής ιστορίας κ. Γιώτα Καϊκα –Μαντανίκα θα περπατήσουμε σε επιλεγμένα σημεία της Κάτω πόλης και θα παρακολουθήσουμε την ιστορική εξέλιξη της Πάτρας, μετά την απελευθέρωση, με βάση κυρίως τα σωζόμενα μνημεία, τη συγγραφική έρευνα αλλά και ακόμη τις μαρτυρίες και τα βιώματα.

Ο δεύτερος περίπατος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 19:00, περιλαμβάνει περιήγηση στην Κάτω πόλη-κέντρο, με σημείο συνάντησης και αφετηρία την πλατεία Όλγας, μνημείο Ηρώων, συνέχεια στην πλατεία Γεωργίου και Τριών Συμμάχων (λιμάνι). Η ιστορική αφήγηση καλύπτει τα νεότερα χρόνια από τη διαμόρφωση της πόλης με βάση το σχέδιο Βούλγαρη και εντολή Καποδίστρια, την περίοδο ακμής με το εμπόριο της σταφίδας, το λιμάνι, τα γνωστά και άγνωστα, σωζόμενα και μη σωζόμενα έργα.

Περίπατος για την ιστορική πορεία της Πάτρας 2

Για την καλύτερη λειτουργία ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στα 30 άτομα. Διάρκεια ξενάγησης δύο ώρες.

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε θα πρέπει να δηλώσετε άμεσα, απαντώντας με mail. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ενδεχομένως λίστα αναμονής.

Τηλ επικοινωνίας 2694022591, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 5:30-8 μ.μ

e.mail Συλλόγου: ygeia.perib.chala@gmail.com

Επικουρικά τηλ. 6977713683  κα. Χαϊδοπούλου Νίκη, Δευτέρα & Τρίτη 5-7 μμ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα