Περιφερειακό Εργαστήριο Τεχνογνωσίας στο Αίγιο για την συμφωνία καινοτομίας μεταξύ clusters και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών

04.11.2020 / 10:29
yvbstukxcz5f9bc467ed440

Στο πλαίσιο της πράξης “Cross-over HUBS – developing cross – innovation between agro-food and creative enterprises με ακρωνύμιο CREATIVE CAMPS του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Greece – Italy 2014-2020”, ο Δήμος Αιγιαλείας διοργανώνει συνάντηση ευαισθητοποίησης για την ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης και της διαπολιτισμικής καινοτομίας για τις δημιουργικές και αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες.

Ο κύριος στόχος του έργου Creative Camps είναι να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρήσεις στους κλάδους της δημιουργικής βιομηχανίας και των γεωργικών ειδών διατροφής ως κύριο οικονομικό μοχλό για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων βασίζεται σε μια συνειδητή και αλληλοενισχυόμενη ανταλλαγή μεταξύ των δύο τομέων.

Η συνάντηση ευαισθητοποίησης απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, δημιουργούς ή επιχειρήσεις του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.  Σκοπός της συνάντησης είναι η ανίχνευση συνεργειών και η επικοινωνία μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας μεταξύ των δυο τομέων παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση των δυο κλάδων και την εύρεση νέων τρόπων προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων.  

Αμέσως μετά τη συνάντηση ευαισθητοποίησης, θα υλοποιηθεί περιφερειακό εργαστήριο τεχνογνωσίας για την συμφωνία καινοτομίας μεταξύ clusters και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Το εργαστήριο απευθύνεται σε οργανωμένες ομάδες δημιουργών που σχετίζονται με την αγροδιατροφή και σε ενώσεις παραγωγών που λειτουργούν με συλλογικό τρόπο.

Η συνάντηση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στις 14:00, ενώ το περιφερειακό εργαστήριο τεχνογνωσίας θα ξεκινήσει στις 16:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας, Π.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών, Ροδοδάφνη Αιγιαλείας.

Λόγω τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κράτηση θέσεων επικοινωνείτε με την κα Μάγδα Κιτσώνη στο τηλ. 2611 100225 και στο [email protected] (από τον Ανάδοχο).

Πληροφορίες για το έργο Creative Camps, επικοινωνείτε με τον κο Μιχάλη Αναγνωστόπουλο στο τηλ. 2691360815 και στο [email protected] (από τον Δ. Αιγιαλείας).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα