Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συντονισμός ενεργειών για την προστασία του «Κλήματος Παυσανία»

23.06.2021 / 16:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210623 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ (2)

Να αναδείξει και να προστατεύσει το “Κλήμα Παυσανία” είχε ως σκοπό του ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης αλλά και οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος που το επισκέφτηκαν σήμερα.

Το εντυπωσιακό άγριο κλήμα γνωστό και ως «Κλήμα Παυσανία» που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό «Παγκράτι» του Δήμου Καλαβρύτων και έχει κηρυχθεί από το 1976 Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης επισκέφθηκαν, έπειτα από προσωπικό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών με την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Δήμου Καλαβρύτων, του Δασαρχείου και του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να συντηρηθεί και αναδειχθεί όπως αρμόζει στην ιστορία του.


Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Παγκρατιωτών- Καλαβρυτινών, Παναγιώτα Βλάγκου στην ξενάγηση που έκανε στους αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκε στις ανάγκες που προκύπτουν για την προστασία κυρίως του χώρου και την συντήρησή του ώστε να γίνει επισκέψιμος και αναγνωρίσιμος τουριστικός πόλος.


Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την πρόσκληση επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών ώστε να φανούν άμεσα αποτελέσματα: «Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του συλλόγου Παγκρατιωτών- Καλαβρυτινών για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε με τον Δήμο Καλαβρύτων, το Δασαρχείο και το Εργαστήριο Αμπελολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όλες εκείνες τις ενέργειες για την διατήρηση και ανάδειξη του κλήματος του Παυσανία» σημείωσε.


Με την σειρά του ο κ Βασιλόπουλος πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περιοχή και ένα σημείο που αποτελεί αξιόλογο επιστημονικό και αισθητικό μνημείο της φύσης. Θα κινηθούμε μεθοδικά ώστε σε πρώτη φάση να προστατεύσουμε την υπάρχουσα μορφή του και στην συνέχεια να αναδείξουμε την ιστορία του».
Στην περιοχή βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων, Σωτήρης Δουκλιάς, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Κλειτορίας, Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος Τουρισμού της ΠΔΕ, Λαυρέντης Βασιλειάδης, ο Δντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Αχαίας, Νίκος Κοσμάς, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα