Παρασκευή, 19.08.2022, 8:50 πμ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στήριξη των οινοποιείων με το πρόγραμμα

11.12.2020 / 16:10
20201211 Βασιλόπουλος - οινοποιεία 1

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020  συνεχίζοντας  τις επισκέψεις σε οινοποιεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαίας  συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες τους για τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Διαδοχικά επισκέφθηκε το Κτήμα Παπασταματόπουλου και τις εγκαταστάσεις στο οινοποιείο Παναγιωτόπουλου στην Άνω Αχαΐα, όπου ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά.

Οι υπεύθυνοι των οινοποιιών αναφέρθηκαν στην κρίσιμη καμπή που  βρίσκεται το ελληνικό κρασί, με την κρίση του κορωνοϊού να διογκώνει προϋπάρχοντα προβλήματα. Όπως ανέφεραν οι δεξαμενές των οινοποιείων παραμένουν γεμάτες  λόγω της κάθετης πτώσης της κατανάλωσης και των εξαγωγών και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια με την εξασφάλιση χρηματοδότησης 1.770.141,53 ευρώ για την προώθηση των οίνων της Αχαΐας και της Ηλείας σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Ο κ Βασιλόπουλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν αυτή την περίοδο τα προγράμματα προώθησης τοπικών  προϊόντων και πρόσθεσε: « Σε αυτές τις δύσκολες εποχές η Περιφέρειά μας στηρίζει ουσιαστικά τις  επιχειρήσεις που είναι ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα. Αυτή είναι η επιδίωξή μας να ανταποκρινόμαστε άμεσα στα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά και να δίνουμε λύσεις σε  όσους  έχουν σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής των τοπικών μας προϊόντων.» 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα