Παρασκευή, 19.08.2022, 9:07 μμ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έμπρακτη στήριξη στο Φωτεινό Αστέρι και στο Άλμα Ζωής

23.12.2020 / 16:47
121284989_3331184166995535_5711138155621891988_n

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το σύλλογο ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ πραγματοποίησε Επιστημονική & Φιλανθρωπική Δράση στα πλαίσια του προγράμματος Υγεία και Κοινωνία για Όλους – ΠΔΕ 2020.      

Συγκεκριμένα σκοπός της Δράσης ήταν η εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του συλλόγου για την διατροφική αξία κάποιων τροφών, την υγιεινή και ασφάλεια στην κουζίνα και παράλληλα την αντιμετώπιση του Covid.

Σε ένα περιβάλλον που καθημερινά αλλάζει και οι συνθήκες για πολλές οικογένειες συμπολιτών μας δυσχεραίνουν, οι δράσεις του συλλόγου στοχεύουν όχι μόνο στην υποστήριξη των έκτακτων βιοτικών αναγκών των παιδιών , αλλά και στην υποστήριξη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ανάπτυξη των παιδιών.

Με το πέρας των ομιλιών ο chef κ. Παρασκευάς Δρες συνέχισε μέσω WEBINAR στα μυστικά της κουζίνας για την παρασκευή του εδέσματος που θα προσφερθεί. Συγκεκριμένα παρασκευάστηκαν  100 τεμάχια παστίτσιου τα οποία διανεμήθηκαν  στο ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ.

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το «Άλμα Ζωής»

Με στόχο την αδιάλειπτη υλοποίηση των δράσεων ενημέρωσης του κοινού  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προγραμματίζει μια σειρά στοχευμένων ενεργειών ευαισθητοποίησης που θα απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, προχωράει στη δημιουργία ενημερωτικών βίντεο για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, τα οποία θα προβληθούν από τις σελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου ή ακόμα και σε συνεργασία με τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από σταθμούς τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Επιπλέον προβαίνουν στην έκδοση ενός παιδικού παραμυθιού με θέμα το συμβολικό νόημα της δωρεάς μαλλιών για τη δημιουργία περούκας για τις χημειοθεραπευόμενες γυναίκες, προκειμένου τα παραμύθια αυτά να διατεθούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών για τη νόσο.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός ακόμα μία φορά και στις δύο παραπάνω προσπάθειες  και συνεργάζεται με το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα